Fototarget

Go Back   Fototarget > FotoPro - info zone > Hardware
User Name
Password
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Hardware Secțiune dedicată aparatelor foto și altor ustensile utilizate în fotografia digitală

căutare personalizată
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 27-12-2006, 19:53   #1
ursamajor

Membru
 
ursamajor's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Orasul lui Panait Istrati
Posts: 5,411
ursamajor will become famous soon enoughursamajor will become famous soon enough
Send a message via Yahoo to ursamajor
RAW pe Canon A610?

http://digicanon.narod.ru/

... și nu numai. Cică pe camerele cu Digic II. Ar fi ceva! Dacă l-aș avea ieșit din garanție, aș încerca. Dacă aș ști să fac update de firmware...

P.S. Dacă face careva, să-mi spună și mie, please.
__________________
Firimituri de... clipă
Nu te teme niciodată de umbre: ele arată doar că există lumină pe-aproape.

Last edited by ursamajor : 27-12-2006 at 20:11.
ursamajor is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2006, 22:35   #2
Hapciu

Membru
 
Hapciu's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Bucuresti
Posts: 318
Hapciu is on a distinguished road
ce? este posibil sa faci asa ceva? ar fi interesant, desi imi e cam frica sa sincer
__________________
Nikon fm10
-Nikon 70-210;4.0(MF)
-Vivitar 28-70(MF)
-Nikkor 18-55;3.5-5.6(AF de fapt MF)
-Nikon 55;1.8(la fel ca precedentul)

Canon Powershot a610 with Raw enabled

dA gallery

Si balonasul meu
Hapciu is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2006, 07:05   #3
ursamajor

Membru
 
ursamajor's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Orasul lui Panait Istrati
Posts: 5,411
ursamajor will become famous soon enoughursamajor will become famous soon enough
Send a message via Yahoo to ursamajor
Din ce-am citit eu acolo e foarte posibil, există chiar și sample-uri trase cu A610. Iar dacă respecți procedura de update, nici n-ai ce strica. E ca la update-ul de FW de la playerele DVD. Ce nu înțeleg eu e că fișierele RAW obținute au tot extensia JPG, urmând a fi convertite în format ppm cu un softuleț.
__________________
Firimituri de... clipă
Nu te teme niciodată de umbre: ele arată doar că există lumină pe-aproape.
ursamajor is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 15:06   #4
ursamajor

Membru
 
ursamajor's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Orasul lui Panait Istrati
Posts: 5,411
ursamajor will become famous soon enoughursamajor will become famous soon enough
Send a message via Yahoo to ursamajor
Pentru cine se-ncumetă, am atașat fișierele necesare update-ului de FW. LINK.

Quote:
Originally Posted by Hapciu
ce? este posibil sa faci asa ceva? ar fi interesant, desi imi e cam frica sa sincer

Dac-aș avea ce-ai tu în semnătură, sigur m-aș risca.
__________________
Firimituri de... clipă
Nu te teme niciodată de umbre: ele arată doar că există lumină pe-aproape.
ursamajor is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 18:36   #5
Hapciu

Membru
 
Hapciu's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Bucuresti
Posts: 318
Hapciu is on a distinguished road
da, ar fi o idee, poate chiar voi incerca in curand...ce se poate intampla?
__________________
Nikon fm10
-Nikon 70-210;4.0(MF)
-Vivitar 28-70(MF)
-Nikkor 18-55;3.5-5.6(AF de fapt MF)
-Nikon 55;1.8(la fel ca precedentul)

Canon Powershot a610 with Raw enabled

dA gallery

Si balonasul meu
Hapciu is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 18:53   #6
ursamajor

Membru
 
ursamajor's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Orasul lui Panait Istrati
Posts: 5,411
ursamajor will become famous soon enoughursamajor will become famous soon enough
Send a message via Yahoo to ursamajor
Să mă ții și pe mine la curent... dacă faci update.
__________________
Firimituri de... clipă
Nu te teme niciodată de umbre: ele arată doar că există lumină pe-aproape.
ursamajor is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2006, 12:49   #7
Hapciu

Membru
 
Hapciu's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Bucuresti
Posts: 318
Hapciu is on a distinguished road
ok. daca fac o sa zic rezultatele.
__________________
Nikon fm10
-Nikon 70-210;4.0(MF)
-Vivitar 28-70(MF)
-Nikkor 18-55;3.5-5.6(AF de fapt MF)
-Nikon 55;1.8(la fel ca precedentul)

Canon Powershot a610 with Raw enabled

dA gallery

Si balonasul meu
Hapciu is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 06:45   #8
ursamajor

Membru
 
ursamajor's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Orasul lui Panait Istrati
Posts: 5,411
ursamajor will become famous soon enoughursamajor will become famous soon enough
Send a message via Yahoo to ursamajor
Unde găsim un firmware oficial, că poate nu ne place ăla...
__________________
Firimituri de... clipă
Nu te teme niciodată de umbre: ele arată doar că există lumină pe-aproape.
ursamajor is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2007, 16:24   #9
ursamajor

Membru
 
ursamajor's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Orasul lui Panait Istrati
Posts: 5,411
ursamajor will become famous soon enoughursamajor will become famous soon enough
Send a message via Yahoo to ursamajor
Au updatat situl rușii. Acum e valabilă treaba și pentru A620 și S3IS. Deasemenea au apărut și noi poze făcute cu A610 în RAW.
Asta mi-a scris un rusnac:
"raw-nowif" not a firmware, it's only small program that runs like firmware update. This program not change firmware, therefore no need backup. The program is in operative memory, after complete power switching-off the program needs to be started anew.
Voi ce înțelegeți? Poate buli firmware-ul? Dacă funcționează ca un progrămel, trebuie pornit de fiecare dată când pornești camera sau n-am înțeles eu prea bine? Se poate șterge dacă nu-ți convine?
Apoi, mai am niște neclarități: ce face exact acel dcraw.exe? De ce RAW-urile obținute au extensia .jpg? Se pot procesa și cu altceva în afară de dcraw.exe ăla, cu ceva care să nu ruleze cu linie de comandă?
__________________
Firimituri de... clipă
Nu te teme niciodată de umbre: ele arată doar că există lumină pe-aproape.
ursamajor is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2007, 16:31   #10
VyRuZ

SuperMod
 
VyRuZ's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Wonderland's Underground/București.
Posts: 14,003
VyRuZ is on a distinguished road
Eu înțeleg de acolo că progrămelul nu îți poate buli firmware-ul deoarece rulează "împreună" cu soft-ul aparatului și nu-l înlocuiește. Probabil că se "pornește" pe cameră folosind cablul USB ca atunci când ai face un firmware update și, deoarece se instalează-n (posibila) memorie volatilă a camerei foto, la fiecare oprire-pornire trebuie "reinstalat".
Extensia JPEG provine datorită faptului că soft-ul camerei - care am reținut deja că nu este patch-uit cumva - știe să salveze doar JPG și nu altă extensie iar de decodor (dcraw.exe) e nevoie pentru că nu există CameraRAW sau alt soft care să știe să lucreze cu RAW-uri de A610 din motive lesne de înțeles.
__________________
EOS 30D + 28-105 MKII + 18-55 MKII + 50 f/1.8 MKII + LB 2.0. | It's all in the details.

"Welcome to Viking. If you want rockets, press four. If you want weapons, press five. If you know the enemy you want to kill, press seven."
VyRuZ is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2007, 16:35   #11
ursamajor

Membru
 
ursamajor's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Orasul lui Panait Istrati
Posts: 5,411
ursamajor will become famous soon enoughursamajor will become famous soon enough
Send a message via Yahoo to ursamajor
Ar fi o porcărie să trebuiască reinstalat de fiecare dată când pornești aparatul. Las'că-l mai întreb pe rusnac.
__________________
Firimituri de... clipă
Nu te teme niciodată de umbre: ele arată doar că există lumină pe-aproape.
ursamajor is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2007, 16:43   #12
VyRuZ

SuperMod
 
VyRuZ's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Wonderland's Underground/București.
Posts: 14,003
VyRuZ is on a distinguished road
"The program is in operative memory, after complete power switching-off the program needs to be started anew" - Programul rămâne în memoria operatică a camerei deci după o oprire completă a camerei (nu stand-by probabil) el trebuie pornit din nou. Ce e de întrebat? A fost suficient de greu gagiul. Programul este probabil un TSR - Terminate and Stay Resident, camera având un soft similar unui sistem de operare al PC-urilor sau al tel-urilor cu Symbian.
Singura întrebare pe care aș pune-o ar fi: programul trebuie pornit folosind un PC sau poate fi pornit direct de pe cameră?
__________________
EOS 30D + 28-105 MKII + 18-55 MKII + 50 f/1.8 MKII + LB 2.0. | It's all in the details.

"Welcome to Viking. If you want rockets, press four. If you want weapons, press five. If you know the enemy you want to kill, press seven."
VyRuZ is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2007, 16:51   #13
ursamajor

Membru
 
ursamajor's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Orasul lui Panait Istrati
Posts: 5,411
ursamajor will become famous soon enoughursamajor will become famous soon enough
Send a message via Yahoo to ursamajor
Cred că pleacă de pe card prin procedura aia de "update" descrisă pe site. Adică probabil trebuie să folosești secvența aia de comenzi de fiecare dată când vrei să tragi RAW. E ceva și așa.
P.S. Totuși, de ce îi spune firmware update?
__________________
Firimituri de... clipă
Nu te teme niciodată de umbre: ele arată doar că există lumină pe-aproape.
ursamajor is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2007, 16:59   #14
VyRuZ

SuperMod
 
VyRuZ's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Wonderland's Underground/București.
Posts: 14,003
VyRuZ is on a distinguished road
De ce-i zice ploii și "precipitație"?
__________________
EOS 30D + 28-105 MKII + 18-55 MKII + 50 f/1.8 MKII + LB 2.0. | It's all in the details.

"Welcome to Viking. If you want rockets, press four. If you want weapons, press five. If you know the enemy you want to kill, press seven."
VyRuZ is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2007, 17:10   #15
ftraian

Membru
 
ftraian's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,533
ftraian is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ftraian
Și nu trebuie repetată toată secvența de comenzi, se poate sări peste partea de resetare a numerelor fișierelor.
__________________
blog.
ftraian is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2007, 18:08   #16
ursamajor

Membru
 
ursamajor's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Orasul lui Panait Istrati
Posts: 5,411
ursamajor will become famous soon enoughursamajor will become famous soon enough
Send a message via Yahoo to ursamajor
Quote:
Originally Posted by VyRuZ
De ce-i zice ploii și "precipitație"?

Nu prea mere figura asta de stil aici... Scuze, dar un update de firmware e ceva nevolatil. De-asta și căutam disperat un firmware oficial. Aici s-ar impune denumirea de extensie a firmware-ului și ar fi mai clar.
__________________
Firimituri de... clipă
Nu te teme niciodată de umbre: ele arată doar că există lumină pe-aproape.
ursamajor is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2007, 18:18   #17
VyRuZ

SuperMod
 
VyRuZ's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Wonderland's Underground/București.
Posts: 14,003
VyRuZ is on a distinguished road
Ideea era că ei i-au zis greșit firmware update în loc de volatile patch. Nu am înțeles rostul întrbării tale: "Totuși, de ce îi spune firmware update?". E deja clar că nu este un firmware update.
__________________
EOS 30D + 28-105 MKII + 18-55 MKII + 50 f/1.8 MKII + LB 2.0. | It's all in the details.

"Welcome to Viking. If you want rockets, press four. If you want weapons, press five. If you know the enemy you want to kill, press seven."
VyRuZ is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2007, 18:23   #18
ursamajor

Membru
 
ursamajor's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Orasul lui Panait Istrati
Posts: 5,411
ursamajor will become famous soon enoughursamajor will become famous soon enough
Send a message via Yahoo to ursamajor
Lasă că am să-l întreb pe rus. Să fiu eu sigur. Necazul e că nici eu nu le am prea tare în english, dar nici cu rusu' nu mi-e rușine...
P.S. Păi dacă e doar o extensie de firmware (un progrămel, în fond) apăi o face mandea chiar mâine.
__________________
Firimituri de... clipă
Nu te teme niciodată de umbre: ele arată doar că există lumină pe-aproape.
ursamajor is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 14:39   #19
Hapciu

Membru
 
Hapciu's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Bucuresti
Posts: 318
Hapciu is on a distinguished road
Talking

pai daca este atat de simplu si nu are ce sa pateasca cred ca ar fi chiar interesant sa il incerc si eu tocmai vroiam sa va intreb daca vreau sa faca neraw(jpeg) ce trebuia sa fac dar am inteles, tot ce sper e sa nu trebuiasca pronit de la PC
__________________
Nikon fm10
-Nikon 70-210;4.0(MF)
-Vivitar 28-70(MF)
-Nikkor 18-55;3.5-5.6(AF de fapt MF)
-Nikon 55;1.8(la fel ca precedentul)

Canon Powershot a610 with Raw enabled

dA gallery

Si balonasul meu
Hapciu is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 14:50   #20
ursamajor

Membru
 
ursamajor's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Orasul lui Panait Istrati
Posts: 5,411
ursamajor will become famous soon enoughursamajor will become famous soon enough
Send a message via Yahoo to ursamajor
Quote:
Originally Posted by VyRuZ
E deja clar că nu este un firmware update.

Știi ce e ciudat? Că, la un "monument" dat, spune că firmware-ul va fi updatat de la 1.0.0.0 la 1.0.1.0. N-am mers mai departe, deși făcusem toate procedurile necesare, adică formatat cardul și urcat acel update în rădăcina cardului. Aparatul recunoaște drăcovenia aia de soft ca pe "update (clar) de firmware". M-am panicat, cum spuneam, și n-am mers mai departe. Oricum, ăia pe dpreview se pare că-s destul de mulțumiți de ceea ce le iese, mai ales că știu si să folosească acel dcraw. RAW-urile sunt pe 10 biți, am impresia.
__________________
Firimituri de... clipă
Nu te teme niciodată de umbre: ele arată doar că există lumină pe-aproape.
ursamajor is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 16:09   #21
ftraian

Membru
 
ftraian's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,533
ftraian is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ftraian
Come on, eu mi-am pus crackul rusesc pe 300D în 10 minute și am fost mulțumit. Atâta timp cât lumea zice că merge nu ai ce să strici.
__________________
blog.
ftraian is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 16:24   #22
ursamajor

Membru
 
ursamajor's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Orasul lui Panait Istrati
Posts: 5,411
ursamajor will become famous soon enoughursamajor will become famous soon enough
Send a message via Yahoo to ursamajor
Păi explică: era tot genul ăsta de crack? Cum funcționa? Trebuia să-l repornești mereu? Se lipește firmware-ului sau mere doar de pe card? Etc. etc.
__________________
Firimituri de... clipă
Nu te teme niciodată de umbre: ele arată doar că există lumină pe-aproape.
ursamajor is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 19:44   #23
ftraian

Membru
 
ftraian's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,533
ftraian is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ftraian
Era un firmware crackuit. Îl instalai o dată și apoi rămâneai cu el dacă nu puneai alt firmware. Se instala ca un firmware oficial: îl copiai pe card, porneai aparatul, te întreba dacă faci update, îl instalai, îl ștergeai și îl aveai.
Cum l-au testat și mulți alții de pe forumuri străine( și nu numai străine) l-am instalat fără rețineri.
__________________
blog.
ftraian is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 20:46   #24
miahi

Membru
 
miahi's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Out
Posts: 1,321
miahi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to miahi
Ursamajor, clar modificarea de RAW se face prin modificarea (deci upgrade) de firmware. Nu cred că DiG!C știe (sau vrea) să ruleze soft de pe flash card, deci trebuie să îl înlocuiești pe cel vechi.
__________________
Ignored

ALMDFCFFȘG
miahi is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 21:19   #25
ursamajor

Membru
 
ursamajor's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Orasul lui Panait Istrati
Posts: 5,411
ursamajor will become famous soon enoughursamajor will become famous soon enough
Send a message via Yahoo to ursamajor
Te înșeli. Acel pseudo update trebuie pornit de fiecare dată când vrei să tragi RAW.
Am făcut eu așa-zisul update și e o bagatelă, cum spunea și ftraian. Nu afectează DELOC firmware-ul original. Se încarcă, de fiecare dată, de pe card, el fiind uploadat în directorul rădăcină al cardului. Pentru a salva RAWjpeg, trebuie oprită camera și apoi repornită. Eu am luat RAWjpeg-urile din Windows Explorer, altfel n-am putut. JPEG-urile se salvează cu numere img_001, 002 etc. iar RAWjpeg-urile cu numere img_1001, 1002 etc. Wow! Sunt impresionat!
RAWjpeg-urile se procesează cu dcraw, în linie de comandă "dcraw.exe -a img_1001.jpg" de exemplu, iar formatul rezultat este ppm, recunoscut de PS.

P.S. Ce-mi place cum flickărește LED-ul albastru!
P.P.S. Link cu un ppm (RAW) și JPEG-ul asociat, salvat odată cu el pe card. Nici o intervenție asupra lor. LINK. Vedeți că doar o săptămână e fișierul acolo, apoi expiră.
__________________
Firimituri de... clipă
Nu te teme niciodată de umbre: ele arată doar că există lumină pe-aproape.
ursamajor is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump







All times are GMT +3. The time now is 11:20.



Powered by vBulletin Version 3.5.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.