Fototarget

Go Back   Fototarget > Fototarget forum > Notarget zone
User Name
Password
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Notarget zone Discuții libere

căutare personalizată
Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-11-2008, 17:57   #76
VyRuZ

SuperMod

VyRuZ's Avatar

De ce nu? Argumentează, te rog.

La'i lua ke kai.
VyRuZ is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2008, 17:57   #77
romescu

Membru

romescu's Avatar

Mai clar de atat nu cred ca se poate explica. Gen!

bai da ce rapizi sunteti!
Ma refeream la ce a zis Ana mai sus
romescu is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2008, 18:00   #78
Sibelius

Admin

Sibelius's Avatar

Send a message via Yahoo to Sibelius
Btw...Ca tot a venit vorba de Vlad ...unul din motivele pentru care nu mai posteaza decat foarte rar pe forum este ca FT a devenit ca oricare alta galerie foto, in care toata lumea isi varsa cardurile si asteapta laude. Nu mai exista discutii legate de compozitie, de iluminare, de estetica....
Daca va doriti o simpla galerie foto, nu e locul cel mai nimerit pe FT.

EXPOSE
Sibelius is online now   Reply With Quote
Old 18-11-2008, 18:00   #79
alinCiortea

Moderator

alinCiortea's Avatar

ierarhizarea asta e în primul rând supusă subiectivității celui care o aplică. în al doilea rând e cam greu să faci o delimitare clară între "nivelele" de abilitate fotografică. în al treilea rând, poate pentru mine, ierarhizarea asta ar trebui să arate altfel decât arată pentru admin, moderator, membrul x sau membrul y.

totul e relativ

pelicule argentique
alinCiortea is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2008, 18:04   #80
romescu

Membru

romescu's Avatar

Mara, cand cineva imi critica pozele, dupa ce am inteles sau nu ce vrea sa spuna, ma uit si eu in galeria lui. Ei, cand Vlad Birdu mi-a zis ceva de poazele mele am luat in calcul ce zice foarte serios, chiar daca si el era incepator ca si rang FT.
romescu is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2008, 18:06   #81
Mara

Membru

Mara's Avatar

Quote:
Originally Posted by VyRuZ
De ce nu? Argumentează, te rog.

Nu mi se pare greu de argumentat. Pentru ca se afla la niveluri diferite. E vorba de ani de experienta, timp investit, munca depusa, si nu in ultimul rand, pasiune si talent.
Bineinteles, nu contest ca orice proapat fotograf bucuros de un cadru reusit cu o albinuta pe o floare poate fi un mic Birdu in devenire. Dar mai are pana acolo.
Acu' tre sa fug, am luat azi credit si ma duc sa sparg banii
Old 18-11-2008, 18:11   #82
VyRuZ

SuperMod

VyRuZ's Avatar

Păi bun, ai argumentat doar pe jumătate. Din ce spui tu reiese că dacă ai ceva vechime și talent în fotografie, meriți 3 stele, 4 stele, 5 stele etc. ca să fii gâdilat frumos la ego. Ceea ce nu e chiar OK, din punctul meu de vedere.
Mie mi se pare corect să accepți o critică pertinentă și argumentată, indiferent de la cine vine ea. Că prețuiești mai mult sfaturile cuiva pe care-l admiri, e partea a doua...

La'i lua ke kai.
Old 18-11-2008, 21:33   #83
Mara

Membru

Mara's Avatar

M-am intors mai bogata cu o Barbie Mariposa si o pista de Cars, asa ca sunt binedispusa.
Chestia cu critica (si din partea cui vine ea) nu era decat o sustinere a ideii de baza, dar nu prea are importanta, asa ca voi lasa argumentarea la jumate (si nici nu-mi amitesc sa fi spus ceva care sa semene cu "gadilatul la ego"). Orice as zice eu sau altcineva, ar exista imediat contraargumente, si tot asa, pana cand cineva se plictiseste sau ramane fara contraargumente (userii de obicei). Concluzia este ca tre' sa tacem si sa facem ce ni se spune, ca doar nu noi platim aici (chestie care desi ni s-a spus de saptespemiioptsutecincispe ori, se pare ca nu ne-a intrat la cap).
O seara frumoasa tuturor

Last edited by Mara : 18-11-2008 at 21:44.
Mara is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2008, 23:03   #84
puterfixer

Membru

puterfixer's Avatar

Mara Punctezi niște probleme corecte.

De unde știe Ghiță, membru nou, că cine-i dă sfaturi e avizat să o facă?

La prima vedere steluțele erau de un real ajutor, însă făceau o clasificare artificială și subiectivă a oamenilor. Io, par egzamplu, aveam patru stele, pentru niște motive de mult expirate în timp ce alții mult mai competenți în ale fotografiei erau membri și atât - să zic doar de domnul Julliano ale cărui poze fashion m-au lăsat cu gura căscată.

Apoi mai era reputația, care în teorie reflectă părerea comunității despre fiecare membru. Și totuși, fiindcă nu toată lumea folosea sistemul sau îl folosea într-un mod biased, ce apărea sub nume nu reflecta întocmai capabilitățile persoanei respective, ci poate popularitatea ei. Plus că era mereu subiect de ceartă sau încuraja un comportament ce vâna buline, nu calitate foto.

Și atunci, din comentariile a 10 oameni aparent egali în stele, fără buline și ignorând chiar numărul de posturi, cum poate Ghiță să discearnă între ele?

Simplu: din însăși comentariile respective. O critică bine scrisă, cu cap și coadă, cu sublinierea punctelor pozitive și negative, cu o analiză tehnică și emoțional-afectivă, cu sugestii constructive va fi evident mai valoroasă decât una în trei cuvinte. Și aici chiar nu mai contează senioritatea sau aprecierea anterioară. Desigur, unui senior sau fotograf bun îi va fi mai ușor să scrie o asemenea analiză decât unui nou-venit, și experiența îi va cerne. Dar calitatea mesajelor în sine ar trebui să fie criteriul de departajare.

Pe de altă parte, sistemul actual de steluțe e confuz. E un sistem de departajare între membri și staff, însă dă și iluzia că ar trebui să fie o scară liniară cumva, de la 1 la 5 stele, lucru care nu se întâmplă. Din punctul meu de vedere, stelele de sub titlu ar putea să dispară complet, sau să fie înlocuite cu un alt sistem de reprezentare grafică a celor 3 ierarhii:
- pentru useri: candidat, membru, critic;
- pentru pedepse: cele 4 niveluri de avertizare + ban;
- pentru staff: moderator, supermoderator, admin.
Pe alte forumuri am văzut de la căni de cafea la săbii laser în loc de steluțe Putem să ne gândim și noi la un mod de reprezentare diferită a creșterii „ierarhice” pe cele trei segmente. De exemplu, pentru candidat ar putea fi două poze Polaroid miniaturale, pentru membru ar putea fi un cârnat de 5-6 fotografii mititele, iar pentru critic o rolă de film desfășurată cu un vizor pentru analiză. Warn-urile ar putea fi o serie de X-uri roșii, iar pentru staff ar putea fi iconița FT cu textul „Staff” în roșu, verde sau albastru pentru cele 3 categorii. Tadaaa!
Old 18-11-2008, 23:44   #85
alinCiortea

Moderator

alinCiortea's Avatar

chestia e că oricum am învârti problema, componenta subiectiva e în continuare subiect de îndelungi dezbateri.
eu propun altă chestie: fiecare membru să fie 'obligat' să-și deschidă o galerie cu 10, să zicem, imagini pe care să le poată modifica oricând (un fel de best 10). în felul ăsta fiecare poate accesa rapid respectiva galerie când primește un comentariu și nu e convins dacă să-l ia în considerare sau nu.

pelicule argentique
alinCiortea is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2008, 01:46   #86
michou

Membru

michou's Avatar

Send a message via Yahoo to michou
Alin, ideea ta mi se pare GE-NI-A-LĂ (deși nu mi-e încă foarte clar cum ar putea fi „enforced”). Mai ales pentru noi ăștia mai juniori mi se pare o metodă foarte bună de-a ne evalua progresul, direcția și (e|in)voluția

michou is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2008, 01:56   #87
NeverRemind

Membru

NeverRemind's Avatar

Buna idee alin . Dincolo de toate pe mine m-ati impresionat, voi moderatorii, cu indarjirea cu care aparati ceea ce credeti mai bun pentru aceasta comunitate. Vreau sa va felicit sincer pe aceasta cale si mai ales cu aceasta ocazie. Ma amuzat "indarjirea" cu care dirijati acum forumul si defapt asta ma impresionat cel mai mult, pentru ca ati transformat ceea ce unii puteau numi rautate sau "interese" bla bla, in tenacitate. Tenace e un termen plin de nuante care sfinteste scopul chiar cand acesta este/poate fi considerat lipsit de esenta sau ma rog..bat campii si nu stiu de ce. ideea e ca efortul vostru face forumul sa merite si va felicit pt initiativa spirit de echipa si organizare, Sibelius, Vyruz, Catalina, AnaPobleanu, AlinCiortea si care ati mai fost implicati in treaba asta si nu va stiu eu. Si multumesc Sibelius pentru forum
Old 19-11-2008, 02:25   #88
AnaPobleanu

Moderator

AnaPobleanu's Avatar

Aaaa.. mersi fain, moralizator bine ultimul mesaj. Fără `șto.

Și mie îmi place ideea lui Alin. Pufi, a ta mi se pare complicată, ar trebui și un tabel atașat cu legendă, ce-nseamnă fiecare și cum se citește (sus-jos, stânga-dreata) .

"I think inside of the box, but the box is the size of the Universe"
AnaPobleanu is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2008, 02:46   #89
puterfixer

Membru

puterfixer's Avatar

Meh. Biiiiine... vă fac o schiță
Old 19-11-2008, 03:06   #90
VyRuZ

SuperMod

VyRuZ's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mara
Concluzia este ca tre' sa tacem si sa facem ce ni se spune, ca doar nu noi platim aici (chestie care desi ni s-a spus de saptespemiioptsutecincispe ori, se pare ca nu ne-a intrat la cap).
Mara, OK, după câteva ore de gândire sunt pregătit să recunosc că am cam exagerat cu "e un forum gratuit și privat", în sensul că prea sună a "dacă nu vă convine, dați-i drumul de aici". Deși culmea, nu asta a fost intenția mea. Prin "e un forum gratuit și privat" voiam de fapt să spun că avem resurse limitate și că nu putem face totul astfel încât să fie bine pt. absolut toată lumea; drept urmare ne limităm la a face totul cât mai corect cu putință față de un punct de referință obiectiv. Iar în cazul de față, acest punct obiectiv de referință a fost critica. Așadar, faptul că am făcut toți user-ii o apă ș-un pământ se poate explica foarte simplu: am dorit să încurajăm pe toți să critice, deoarece erau foare multe persoane speriate să critice pe cei cu mai multe stele ori cu mai multă reputație decât ei.

Încă o chestie, fără pic de răutate, pt. cei care au numit actuala formă a FT "pușcărie": pricep că nu sunteți toți de acord cu noile schimbări, pricep că unii chiar văd acum forumul ca pe o pușcărie, însă nu pricep de ce nu faceți un efort să vedeți lucrurile un pic din afară. Adică avem Galeriile personale pt. cei care vor vechiul format al FT, avem NoTarget Zone pt. OT-iștii convinși, avem Foto bulk pt. critică și în plus avem un set de reguli chiar simple: câteva cuvinte argumentate despre poza de dinainte (cu cât mai multe cu atât mai bine), OT-uri doar în afara zonei de critică și cât mai puține flame-uri. Și până la urmă nici sancțiunile nu-s atât de grave, ca să ziceți că stați cu pușca la tâmplă aici, pe forum.
Cât despre zelul Staff-ului, acesta se explică simplu: nici nu s-a deschis forumul bine și deja se încalcă în mod cras regulile. E normal să fii zelos când vezi că unii nici măcar nu se sinchisesc să citească 2 x pagini de Regulment.

Bun. Am zis, poate a N-a oară, ce am avut de zis. Vă urez tuturor spor la postat și o seară plăcută. Și chiar sper să ne înțelegem bine, că una peste alta suntem o comunitate și nu o adunătură de dușmani. Și mai împărțim și același hobby, pe deasupra.

La'i lua ke kai.
Old 19-11-2008, 03:31   #91
michou

Membru

michou's Avatar

Send a message via Yahoo to michou
Quote:
Vă urez tuturor spor la postat și o seară plăcută. Și chiar sper să ne înțelegem bine, că una peste alta suntem o comunitate și nu o adunătură de dușmani. Și mai împărțim și același hobby, pe deasupra.

Cu asta ți-ai spălat toate păcatele, Vyr!
michou is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2008, 03:46   #92
euu

Membru

euu's Avatar

Quote:
Originally Posted by alinCiortea
eu propun altă chestie: fiecare membru să fie 'obligat' să-și deschidă o galerie cu 10, să zicem, imagini pe care să le poată modifica oricând (un fel de best 10). în felul ăsta fiecare poate accesa rapid respectiva galerie când primește un comentariu și nu e convins dacă să-l ia în considerare sau nu.

Si eu am propus mai demult ceva de genul asta.[dar in alta forma]
Mi se pare ca ar fi foarte utila aceasta optiune in vederea "ierarhizarii" unui user, mai ales acum, in lipsa bulinelor.

Nikon D300 / Pentax K100D l GALERIE
euu is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2008, 04:41   #93
puterfixer

Membru

puterfixer's Avatar

Yup, perfect de acord, cu o mică nelămurire...

Quote:
Originally Posted by VyRuZ
Și mai împărțim și același hobby, pe deasupra.

Și tu ești biker?!
Old 19-11-2008, 04:49   #94
KIKO

Membru

KIKO's Avatar

sau poate striker...

PS: Viruse, mi-am mai luat o chitară, cu asta te termin. parol.

PPS: buey, vreau 1 stea, se poate? și musai roșie. eventual si Belgrad.
KIKO is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2008, 12:54   #95
me_deniro

Membru

me_deniro's Avatar

Trapped: Mental Illness in America’s Prisons

Un proiect semnat Jenn Ackerman: http://www.indepth.jennackerman.com/...d/gallery.html
Exista si un film interesant: http://www.indepth.jennackerman.com/...d/feature.html
Remember my name...you'll be screaming it later
Old 19-11-2008, 13:39   #96
KIKO

Membru

KIKO's Avatar

trist.
Old 19-11-2008, 16:39   #97
zaytsuca

Membru

zaytsuca's Avatar

Send a message via Yahoo to zaytsuca
"The financial situation at the moment is so bad that women are now marrying for love"
Sunt renunțările la vis"
Radu Gyr
"Cântărețul cântă. O sută de pungași de stradă începură să urle. Și, când nu se auzi decât urletul lor, ei ziseră: <<Cântecul nostru a învins cântecul lui>>. Și chiar lume se adunase mai multă. Aveau cu ei publicul..." N.Iorga (poate nu stiati si sa nu cautati prea mult)
zaytsuca is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2008, 18:18   #98
VyRuZ

SuperMod

VyRuZ's Avatar

EXCELENTĂ ASTA!

@pufi: mm, cred că încă mai am Pegas-ul ăla cu coarne la boxă...
@KIKO: Telecaster vintage?

La'i lua ke kai.
Old 19-11-2008, 18:31   #99
AnaPobleanu

Moderator

AnaPobleanu's Avatar

Pfff

"I think inside of the box, but the box is the size of the Universe"
AnaPobleanu is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2008, 21:38   #100
miromulus

Membru

miromulus's Avatar

Send a message via Yahoo to miromulus
Cum il convingem pe colegul dannyro sa-si puna linkul catre site-ul personal in semnatura si sa nu-l mai repete dupa fiecare mesaj?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (2 members and 1 guests)
twins
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules